Half massief parket

Half massief parket (beste kwaliteit/prijsverhouding) bestaat uit een toplaag massief hout (minimaal 2,5 mm) gelijmd op een gestabiliseerde houten drager.

Half massief parketvloer

Als het hout één gebrek heeft, is het dat het uitzet onder invloed van vocht of droogte. Dit fenomeen doet zich alleen voor in de breedte (het zijn de poriën van het hout die uitzetten). Door verschillende lagen loodrecht op elkaar te kruisen, gaan we dit fenomeen tegen. Het is dan mogelijk om vloeren met een grote breedte in gevoelige zones te plaatsen. Al meer dan 15 jaar vervangt gestabiliseerd/half-massief parket de massief houten vloer, die delicater en vaak duurder is.

Welk hout kiezen?

La Parqueterie du Brabant biedt een breed scala aan houtsoorten: Eik, Naaldhout, Bamboe en andere houtsoorten.

Houtsoorten

Legpatronen

Er zijn vele modellen. Wij bieden klassieke parketvloeren ook wel plankenvloeren genoemd, en meer typische parketvloeren zoals onder anderen Visgraat, Hongaarse Punt, Kopshout, Rochade, Versailles, industriële houten vloeren...

Legpatronen

Afwerkingen

La Parqueterie du Brabant beschikt tevens over een niet-beperkend kleurenpallet en unieke afwerkingen, al naargelang uw smaak. Gevernist of geolied.

Afwerkingen