Houtsoorten

De houtsoorten zijn talrijk en hebben elk hun eigen kwaliteiten.

Eik

Eik vertegenwoordigt meer dan 95% van de omzet in België. Deze houtsoort is al eeuwenlang bewezen. Het feit dat dit hout in onze regio's groeit, biedt een bijna onbegrensde waaier aan mogelijkheden. Een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding maar bovenal is het HET hout dat zich het best leent voor alle mogelijke tinten.

Naaldhout

Naaldhout blijft een economische oplossing voor de renovatie van traditionele woningen. Naaldhout wordt meestal gepresenteerd in de vorm van massieve planken, lange lengtes en om aan balken te spijkeren. De Noordelijke Rode Spar, Den en Lorkenhout (Lariks) zijn gemakkelijk te vinden op de markt.

De andere houtsoorten

De meeste houtsoorten kunnen worden gebruikt als parket of plankenvloer. De meest gebruikte soorten zijn: Wengé, Teak, Merbau, Afzelia, Jatoba en Ipé voor exotische houtsoorten. Walnoot, Esdoorn, Beuk, Es, Kersenhout,... voor hout uit onze streken.

Bamboe

Bamboe is een peulvruchtenplant die lijkt op hout. Eenmaal gereconstitueerd kan het gebruikt worden als plankenvloer. Het is zeer slijtvast en is verkrijgbaar in vele formaten en patronen.