Legpatronen

Er is een ruime keuze beschikbaar, van klassieke plankenvloeren tot de meest typische parketten.

Brede plankenvloer

Het meest gekozen model: het vergroot uw ruimte. De standaard breedte van La Parqueterie du Brabant is 18 cm. Ons gamma strekt zich uit van 9 tot 40 cm breedte.

Kleine parket planken

Dit type parket wordt gekozen voor een klassieke of hedendaagse sfeer. De breedtes kunnen variëren van 1 tot 9 cm. Vaak zonder afschuining voor een gladde kant. Al deze modellen bestaan in Eik, maar ook in verschillende soorten zoals Teak, Wengé, Walnoot, Afzelia, Esdoorn, Iroko,...

Visgraat

Deze parketvloer, typisch voor oude herenhuizen, komt terug in de mode voor zijn klassieke en tijdloze uitstraling. De planken, alle identiek, zijn op 90° ten opzichte van elkaar gelegd. Verschillende afmetingen zijn mogelijk tot op maat gemaakt in het geval van renovatie.

Hongaarse Punt

Deze typische parketvloer voor oude gebouwen in Hausmann-stijl is terug in de mode vanwege zijn luxueus en Parijs karakter. De planken, alle identiek, zijn op 45° gesneden. Verschillende afmetingen zijn mogelijk tot op maat gemaakt in het geval van renovatie.

Kopshout

Deze zeer eigentijdse parketvloer heeft de bijzonderheid om de houtnerf verticaal te presenteren zoals de oude slagershoutblokken. In plaats van in de lengte te worden bewerkt, wordt de boom dwars doorgezaagd, in de vorm van kasseien. Zo kan het hout tot 3 keer sterker zijn dan een klassiek parket.

Andere legpatronen

In de wereld van de parketvloeren zijn de legpatronen oneindig. De bekendste zijn de tegel van Versailles, Rochade, het mozaïekparket, het industriële parket, ...