Parketvloeren

Een parket staat synoniem voor een lange levensduur en schoonheid. Een houten vloer maakt uw interieur gezelliger. De kwaliteit en stijl van een houten vloer gaan nooit uit de mode. Voordat u een houten vloer koopt, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en de verschillende technieken voor het plaatsen van parket te begrijpen. Een perfecte beheersing van het leggen van parket is essentieel voor een optimaal en langdurig resultaat.

Wat is een parketvloer?

Een parketvloer is een houten vloerbedekking en wordt zo genoemd zolang als de planken een toplaag van massief hout hebben van minimaal 2,5 mm dikte. Hout is geen uniform materiaal, dus elke plank is uniek en er kunnen aanzienlijke verschillen zijn in kleur, structuur en knopen in dezelfde referentie of op dezelfde plank.

Presentatie

Half massief parket

Een half massief parket, ook gestabiliseerde parketvloer genoemd, heeft alle kwaliteiten van een "oude" massieve houten vloer zonder de afwijking van uitzetting die leidt tot het krullen of loskomen van de vloer. Dit type parket is ook ecologischer.

Half massief parket

Massief parket

Massief parket, in eik of andere edele houtsoorten, wordt nog steeds gebruikt voor herstellingen of uitbreidingen van oude realisaties.

Massief parket

Parket op maat

Naast de "ready to install" parketvloer bieden wij u ook echte oplossingen op maat. Of het nu gaat om hout of afwerkingen.

Parket op maat

Gelamineerde en vinyl vloeren

Deze vloerbedekkingen zijn praktisch, economisch en zeer resistent. La Parqueterie du Brabant heeft ervoor gekozen om met de meest betrouwbare en baanbrekende merken op dit gebied te werken: Quickstep voor gelamineerde vloeren, Lamett en COREtec voor de vinyl vloeren.

Gelamineerde en vinyl vloeren

Parket leggen

U heeft uw parketvloer gekozen, nu moet deze nog geplaatst worden. Welke techniek toepassen? De wijze van leggen van de parketvloer wordt bepaald volgens het gebruik dat van de ruimte wordt gemaakt. De gebruikte techniek is afhankelijk van het type parket, de gesteldheid en de aard van de ondervloer.

Legtechnieken